På treningsplanen

Siden Malis treningsmotivasjon er ‘out of reach’ om dagen, får jeg tilfredsstille mine egne treningsabstinenser med de andre to. Kina og Dis lar seg ikke be to ganger, for å si det sånn, så treningsøktene blir mange og intensive. Med Dis går det enda litt rolig og forsiktig for seg, ho er en veldig høflig sak. Det er ikke Kina, der er det full fres gjennom hele økta. Jeg rekker så vidt å puste mellom slaga, og er i ferd med å bli veldig god på timingen med klikkeren. Ho skal vise alt ho kan – samtidig – og har en ekstremt rask utførelse på alt ho gjør. Dere skulle bare visst hvor mye ho mener ho kan få til på null komma niks.

Vi har noen agilityprosjekter og noen andre prosjekter akkurat nå, og jeg tenkte kanskje det hadde vært gøy for dere å få et innblikk i hva vi trener på for tida? Inne i vår 37 kvadratmeter store leilighet. Stuegulvtrening er undervurdert!

F O K U S   F O R   D I S

Inn-kommando: Vi øver på en solid inn (til agility) ved hjelp av håndtarget, og ho begynner å bli veldig flink nå. Snutedyttene i håndflaten min begynner endelig å få mer trøkk, og ho søker hånda veldig, veldig fint.

Rundt: Hovedsaklig for å lære henne svingteknikk (til agility). Ho tenker fælt, men jeg tror ikke det er lenge igjen før ho knekker koden og spinner rundt og rundt både til høyre og venstre.

Rygge: Dette har vi jobba med en stund. Ho rygger både rett og pent, men ho har hatt en makslengde på ryggingen, et ‘sted’ hvor ho alltid har stoppa. Men nå vettu, koden er knekt og rygginga er opptil fire meter lang. Flinke lille!

Felt: Vi trener også felt inne i den lille stua vår. Planke på sjeselongen og godbitmaskin i kroken på kjøkkenet. Haha. Men det går!


Litt sånn er treningen med Kina om ikke klikkene kommer kjapt nok: kreativ og… feil. Haha!
Foto: Karoline Holtskog Tønnessen

F O K U S   F O R   K I N A

Handstand: Vårt desidert største prosjekt. Ho står nå på frembeina med bakbeina på en vertikal planke, og vi holder på å bygge opp en god nok muskulatur og balanse til at ho skal kunne stå fritt selv. Gode ting tar tid!

Sitte bamse: Ho har ikke heeelt kontroll på armer og bein, vil jeg si, men kroppskontrollen begynner å komme seg. Dette trikset inneholder så mye som ho trenger; styrking av muskler, forholde seg rolig og holde balansen.

Stå på to (bakbein): Trikset er så og si i boks, vi må bare utvide tida mer.

Hold fast: Dette har vi jobba mye med, da Kina synes at alle ting i munnen skal kastes eller has drakamp med, ikke holdes. Nå fryser ho veldig fint å hånda mi med gjenstand i munnen, og kan av og til holde litt selv også.

Rundt: Kina har egentlig innarbeidet svinger på agilitybanen, men de er for dårlige og vi har derfor starta på nytt med å lære teknikk helt fra grunnen av. En wrap går nå veldig bra begge veier, men multiwrap synes ho er veldig vanskelig.

Hva trener dere på?

Leave A Reply

* All fields are required