How bad do you want it?

A N D   H O W   H A R D   A R E   Y O U   W I L L I N G   T O   W O R K ?


Foto: Marie Balstad

Jeg synes mennesker som har store ambisjoner og som virkelig jobber knallhardt for å oppnå drømmene sine, er utrolig inspirerende. Det er så kult! Og det står så stor respekt av å ha en hund som er så bra at den leverer nydelige prestasjoner i ringen gang på gang. Disse prestasjonene er så fortjente, for den ekvipasjen har garantert lagt ned flertallige timer med trening, jobbet seg gjennom problemer og virkelig stått på for å komme dit de er i dag. Det er så utrolig mange flinke mennesker og dyktige, hardtarbeidende hundetrenere der ute! Jeg finner så mye motivasjon til egen trening gjennom å se eller følge disse menneskene. Dessverre er det ikke alle som velger å se sånn på det. Jeg får helt vondt i magen når jeg hører folk på sidelinja oppføre seg som femåringer grønne av misunnelse. Kanskje fordi de selv ikke klarer å få til den samme utførelsen med sin egen hund, eller fordi de er så usikre på seg selv at de må snakke dritt om andre for å føle seg bedre. Uansett grunn, så er det ikke greit! Vi burde støtte hverandre, heia på hverandre og gjøre hverandre enda bedre.

Det ligger så enormt mye arbeid bak å ha en rå hund i konkurranse, og sannheten er at med hardt arbeid så kommer man langt. Det betyr gjerne at man må jobbe seg gjennom de kjipe dagene og gjøre en jobb som de aller fleste kanskje ikke er villige til å legge ned. Det er jo mye lettere å bortforklare, eller finne noe å skylde det på når det ikke går helt veien. Men skal du bli god, så må du betale prisen.

W I N N E R S   D O N ‘ T   M A K E   E X C U S E S


Foto: Marie Balstad

Vi har ikke et mål om å bli best, men Mali skal bli lydighetschampion og det er ikke en tittel vi får gratis. Vi må jobbe hardt og målretta over tid. På gode dager og på mindre gode dager. Det er litt tungt å prioritere hundetreningen for tida, men selv om dørstokkmila er lang og det frister mest å bare ligge på sofaen sammen, så må vi bare stå på. Å gi oss er helt uaktuelt. For vi vil lenger. Så vi skal jobbe oss gjennom slurvete opptak, dårlige possisjoner, upresise skifter, treg fart og uønsket lyd. Vi skal fortsette å kjempe for det som kommer til å bli en nydelig utgangsstilling, en avstand som står til en 10’er og en herlig attitude. Steg for steg. Det kommer til å bli så bra. Det kommer til å bli verdt det!

Hva enn du drømmer om, følg drømmen din, finn inspirasjon i andre og jobb knallhardt! Og så:

G O   K I C K   S O M E   A S S
??

Leave A Reply

* All fields are required