Du kommer til å bli farlig bra

S E T   Y O U R   G O A L S   H I G H
A N D   D O N ‘ T   S T O P   T I L L   Y O U   G E T   T H E R E

Altså, nå er det på tide å skryte litt av Dis igjen! Ho blir bare kulere og kulere å trene for hver dag som går, og jeg kan nesten ikke fatte at det er mulig. Ho gjør omtrent alt riktig i treningen, er utrolig bevisst på sin egen kropp, og er så pliktoppfyllende og kontrollert at halvparten hadde vært nok. Nå har ho begynt å ta mye mer initiativ i treningen, og blir det feil, så prøver ho igjen før jeg får sukk for meg. Ho klarer nesten ikke vente på startsignal og har fått et skikkelig tunnelsug (og synes dermed at en tunnelfest i ny og ned er på sin plass). Jeg bare smiler – fordi det er så deilig å se at selvtilliten hennes er stigende og at ho bare blir tøffere og tøffere. Det kommer også veldig tydelig frem i leken. Ho lemper gjerne leker i fanget mitt og terger meg for å få meg med på en heftig drakamp med filleristing. Leken begynner virkelig å bli bra, så utfordringen vår nå er å leke med forstyrrelser. For det er enda vanskelig for henne å bli i bobla vår når det skjer noe rundt. Men jeg skal virkelig ikke klage, for denne hunden her kommer til å bli farlig bra når brikkene bare faller på plass.

For tida jobber vi hovedsaklig med slalåm, grunntrening på hopp og selvstendighet. I slalåmen er fokuset og farten hennes upåklagelig! Nå har vi satt opp fire pinner i hagen, og ho finner innganger og suser gjennom slalåmen som om ho ikke har gjort annet. Vi har satt oss en frist for når vi skal klare å gå 12 pinner uten bøyler. Det er definitivt et ambisiøst mål (så vi må virkelig jobbe på), men med denne lille superhunden tror jeg ingenting er umulig!

På mandag hadde vi en helt nydelig trening med skjult tunnelinngang og inn-kommando på hopp, og det er ikke annet enn skryt å finne i treningsdagboka. Jeg har skrevet «nydelig» i hver eneste setning. Haha. Nå skal vi straks avgårde på trening igjen, og jeg forventer å kunne notere det ordet i dag også. For Dis, du er i ferd med å bli en skikkelig heftig agilityhund! 

I   L O V E   Y O U   T O   T H E   M O O N   A N D   B A C K

Leave A Reply

* All fields are required