Tenk om det går – Odalen agility sommercamp

Altså, disse dagene på sommercamp har vært helt magiske! Jeg finner nesten ikke ord som beskriver dem bra nok. Det har vært sommer, sol, gode venner, nye bekjentskaper, masse ny kunnskap, og sist men ikke minst; fantastisk agility. Jeg har utviklet meg veldig som handler og fått en stooor forståelse for føring, plasseringer, timing og valg man tar i banen.  Dis har fillerista leka si, hatt tunnelfest all by herself, og fått god trening på å jobbe med vanskelige forstyrrelser. Kina har for første gang fått bada i oppblåsbare basseng, har gått nydelig agility, og kanskje viktigst av alt – vi fikk kjenne på hvordan det er å flyte sammen på banen! Det var helt magisk, og jeg lever fortsatt på det øyeblikket og den følelsen! Money well spent, hit skal vi tilbake!

T O R S D A G   5 .   J U L I

Torsdagen kom vi i 18-tida og fikk innlosjert oss i brakka vi skulle bo i. Karoline, jeg og våre fire hunder; Dis, Kina, Lotta og Demo. Vi hilste på Jan Egil og Christl, og spiste god mat sammen med resten av kursgjengen, før det var tid for informasjonsmøte og en liten grunnferdighetsdemonstrasjon med bl.a. weightshift og håndtarget.

»  F L Y T E ,   F L Y T E ,   F L Y T E  «

F R E D A G   6 .   J U L I

Fredag var dagen hvor moroa virkelig starta! Klokken 8.00 var det briefing, etterfølgt av trening i grupper. Min gruppe hadde vår første treningsøkt klokken 11.30, og fikk dermed god til til å se på de mange flinke ekvipasjene som løp agility lekende lett utpå banen. Sola steikte, vi gikk noen korte tisseturer og ellers lå hundene svalt i brakka og lada opp.

Økt 1 & 2 – Kina med Christl
Så var det endelig vår tur! Vi kjørte først to kombinasjoner i banen, hvor jeg fikk erfare og kjenne på viktigheten av timingen på blindbyttene og det å vise tydelig. Jeg babysitter Kina altfor mye, og fikk utfordret meg selv til å stole mer på henne. Økt nummer to brukte vi på små kombinasjoner som inneholdt inn og diverse svingkommandoer. Vi forsøkte forskjellige løsninger, og klokket også tiden. Veldig lærerikt og nyttig. Til Kinas store glede lå «Odalen Spa» (to flyttbare badebasseng) like ved agilitybanen, og ho fikk seg et avkjølende bad etter treningen.

Økt 3 & 4 – Dis med Jan Egil 
Da klokken bikket 17.30 var det tid for våre to siste økter for dagen. Fokus med Dis ble grunnferdigheter. Vi trente på hinder rett frem og rundt. Vi fikk også prøvd oss på en skjult tunnelinngang, og bygget på denne med hinder og selvstendighet. Dis hadde en liten tunnelfest helt alene utpå der, hvor ho bare løp gjennom tunnelen flertallige ganger. Frem og tilbake en fire-fem ganger. Haha. Selvtilliten hennes er definitivt på vei oppover, det liker jeg! I tillegg fikk jeg en del gode råd på hvordan vi kan bygge videre på ferdighetene og selvstendighet.

»  D E   S O M   E R   B E S T   I   V E R D E N   L Ø P E R   S E G   I K K E   I   H J E L .
D E   H A R   S E L V S T E N D I G H E T  «

L Ø R D A G   7 .   J U L I

Økt 1 & 2 – Dis og Kina med Christl
Ny dag, nye baner! Dis fikk litt trening på startposisjon, foranbytter og svingkommandoer i sin første økt. Vi la også inn et blindbytte og en push, men da ble det rot. For da begynner jeg å time feil og å babysitte henne… Det skal ikke være lett altså. Med Kina gikk det heldigvis litt bedre, og vi fikk en god treningsøkt på slalåminnganger og timing på bytter.

Økt 3 & 4 – Kina med Jan Egil
Fokuset for Kina ble tysker og ulike løsninger i banen. Selvstendigheten hennes begynner å bli veldig fin, og jeg kan tidlig stikke fra. Blidbyttene må jeg jobbe mer med, jeg må lære meg å stole på Kina og stole på meg selv. For Kina er veldig flink, veldig disiplinert, følger meg, forstår og synes det er enkelt. Vi må øve, øve, øve! Bli gode sammen!

Litt utpå kvelden tok jeg med Kina og Dis ut for en liten kveldsøkt. Vi trente på svinger, rundt’er og flick’er, og hadde en riktig så fin økt. Etter middagen var vi også en tur og bada i et lite vann. Det var veldig deilig!

»  D E T   V I   K A N   B L I R   E N K E L T  «

S Ø N D A G   8 .   J U L I

Økt 1 & 2 – Kina med Christl
Sommercampens siste dag, og Kina fikk begge øktene våre. Vi videreutviklet inn-kommandoen, wrappet og trente enda mer på bytter. Disse to øktene var noen av de fineste Kina og jeg hadde på hele campen. Vi fant flyten, jeg brukte kroppen min riktig og vi hadde det så utrolig gøy. Vi samarbeidet, fløt og virkelig kosa oss på banen. En perfekt avslutning på en veldig, veldig kul sommercamp!

T A K K   F O R   O S S ,   O D A L E N   A G I L I T Y !

»  T E N K   O M   D E T   G Å R  «

Leave A Reply

* All fields are required