Konkurranselydighet med Lotte Nordli

V I L   D U   V Æ R R A   M E D ,   S Å   H E N G   P Å !

Jeg synes Lotte er en rå hundetrener og instruktør! Ho forklarer så bra, har enormt mye kunnskap om lydighet, ser selv de minste detaljer i treningen og har et hav av gode råd å komme med. Når jeg fikk muligheten til å gå kurs for henne var det derfor ingen tvil – Mali og jeg skulle ha en plass. Nå sitter jeg her og ser tilbake på en kurshelg fullspekket med lydighetsnerding, ny kunnskap, mestring og glede. Motivasjonen har fått seg en skikkelig boost, og skriveboka er stappfull av treningsråd og tanker fremover.

» I  V Å R   B O B L E   E R   D E T   I N G E N   A N D R E   S O M   H A R   P L A S S  «

Vi starta helga med å snakke om motivasjon, belønning og om hvordan vi kan bruke lek på en god måte i treningen vår, for så å prøve det i praksis. Mali var helt amazing! Ho kasta seg etter leka som det gjaldt liv og død, og dytta den rett i hånda mi for å få meg med på drakamp. Igjen og igjen og igjen! Ho imponerte stort i helga med å vise at ho kan jobbe minst like bra for leke som for en pølsebit, og det var så deilig å se at kroppen hennes fungerte så fint. Ingenting gjør meg mer glad. Noe lekutvikling ble det derfor ikke på Mali, så vi jobba med avstandskommanderingen hennes. Ho har tendenser til å vri seg sidelengs og bli skeivere og skeivere jo flere skifter jeg legger inn, så nå er det back to basics, med terping og trening på hvert skifte for seg selv. Denne avstanden hennes skal bli så lekker.

Etter lunsj var det tid for fokus og forstyrrelser. Jeg lærte mye om hvordan jeg skal bygge opp et konkurranseprogram og gjøre hunden godt rusta til å takle «alt» av forstyrrelser. Fra nå av skal fokus alltid være et overordna kriterium, uansett. Og hvis kriteriet ikke skulle oppfylles, er det feilsignal og merarbeid som gjelder, hvis Mali har «skrudd» seg på og deretter faller ut. Vi fikk testa det en del i helga, og nå begynner brikkene virkelig å falle på plass. Det føles så bra! Snart har vi hele treningsmåten vi vil bruke tydelig skissert foran oss.

T E K N I K K   F Ø R S T ,   S Å   F A R T

Søndag tok vi fatt på fri ved fot og alt det innebærer. Vi lærte om momentene, kjeding, transportetapper, fotarbeid og momentrutiner. Jeg synes fot er en skikkelig kul øvelse. Vi har våre utfordringer, det er ikke til å legge skjul på, men fy søren så bra øvelsen blir om man jobber godt med den, og fy søren så mye motivasjon jeg har for å få det til. Det er definitivt et av hovedfokusene med Mali fremover, først skal vi pirke på posisjon og deretter jobbe med utholdenhet. Vi skal ha flyt og perfeksjon!

De praktiske øktene brukte Mali og jeg på å lære å løpe rundt kjegle, på rygging, og på apport. Når det gjelder kjegla så er den ikke noe problem. Der må vi bare jobbe videre med fart ut og større avstand. Ryggingen byr heller ikke på utfordringer. Det er kun små justeringer som må til før den blir skikkelig, skikkelig bra. Jeg skulle ønske jeg kunne si det samme med apporten, men der er det dessverre litt rusk å finne. Mali kræsjlander inn i apportbukken og er skikkelig slapp i opptaket. Vi må back to basics her også, og grunntrene bedre på opptak. Vi har så vidt startet med å jobbe med dette hjemme, og jeg ble advart om at det blir verre før det blir bra. Så langt går det nedover og vi venter tålmodig på at ting snart skal snu. Jeg har troa!

Helt til slutt rakk vi også en liten økt med hoppstå og dekk under innkalling. Her fikk jeg flere gode råd, og har egentlig ikke helt bestemt meg for hva jeg skal gå for enda. Sklidekk, ryggedekk eller klask. Jeg er veldig usikker. Mali klaskedekker som en stjerne, men den blir veldig dårlig når farten blir stor, så jeg vurderer å starte innlæring på én av de andre to. Har du noen tips, tar jeg mer enn gjerne i mot! Hvilken dekk har din hund under innkalling, og hvorfor?

N Å   S K A L   D E T   T R E N E S  !

»  D E T   E R   S Å N N   D E T   B L I R   B R A  «

Leave A Reply

* All fields are required