Addicted

Dis er en ekstremt høflig, liten sak, men langt, langt der inne bor det et skikkelig villdyr. Jeg har klødd meg i hodet og trykket på knapper i noe som føles som en liten evighet, og nå endelig har vi knekt koden – villdyret har våknet og galskapen er løs.

Lekelysten og treningsgleden har i det siste nådd nye høyder. Dis henger nå bom fast i leka under drakamp og kaster seg etter favorittleken hver eneste gang den tilbys. I sommer har vi trent mye på slalåm, og jeg har nå fått en treningshund som virkelig er klar til å gi alt på startlinjen. Det er en fryd å se på de eksplosive startene hennes og se hvor fokusert ho er på oppgaven sin når jeg sier de magiske «klar, ferdig…, slalåm!». Vi løper om kapp som om det skulle gjelde liv og død, og det er tjuvstarter, fra oss begge to.

I går trente vi med hundeklubben og Dis fikk prøve seg på små kombinasjoner. Ho begynner å skjønne greia nå. Weightshiftene og svingkommandoene går som en drøm, og farten blir bare større og større. Det samme gjelder selvstendigheten. Ho er pliktoppfyllende til tusen, og nøler ikke et sekund med å hente inn igjen hinder som ho holdt på å løpe forbi – for så å kjefte litt på meg for aaaltfor sein beskjed. Jeg digger det! Kule, kule hunden!

Jeg har aldri jublet så høyt og så ekte i treningen før. Volumet og frekvensen kunne helt sikkert vært halvert, men smilet mitt går helt rundt og vi har det så inni granskauen gøy. Jeg kjenner at konkurranseinstinktet mitt skyter til værs når vi kappløper mot belønningen og at hjertet dunker litt ekstra. Jeg tørr nesten ikke tenke på hvor fort det kommer til å dunke når vi står på startstreken sammen på Norwegian Open i oktober!

Du og jeg, Dis, vi kommer til å bli så bra!

6 Responses

 1. Anja
  Svar
  4 september 2018 at 8:44 am

  Lag gjerne et innlegg om hvordan du dis til å leke ?

  • beatetrohaug
   Svar
   4 september 2018 at 10:40 am

   Det kan jeg selvfølgelig gjøre! 😀 Skriver et innlegg om det.

 2. Anja
  Svar
  4 september 2018 at 8:45 am

  Og fortell gjerne hvordan du fikk til å henge fast… Mine har så dårlig grep?

 3. Prima
  Svar
  7 september 2018 at 9:28 am

  For et deilig innlegg:) Jeg heier på dere:)

  • beatetrohaug
   Svar
   7 september 2018 at 9:41 am

   Tusen hjertelig takk! <3

 4. Anja
  Svar
  9 september 2018 at 5:32 pm

  Ahh, så hyggelig du vil det 🙂

Leave A Reply

* All fields are required