Splash

Det er på høy tid å gi en lyd fra oss igjen. Det har vært så hektisk i det siste og jeg har måttet prioritere hvor jeg vil legge energien min, noe som dessverre har gått utover bloggen. Men nå blir det mer liv her inne fremover, og det føles veldig, veldig bra!

I skrivende stund er vi på vei hjem til Voss, på toget som vanlig. Og nå er jeg lei av tog. For ikke heller denne togturen skulle vise seg å gå på skinner. Denne gangen klarte vi dog å komme oss på riktig tog, og turen gikk veldig bra til Oslo. Både på toget til Kongsberg og på bussen videre. Kina og Dis er helt fantastiske å reise med – de bare sover. Og krever litt kos. Og sover enda mer. MEN, alle som har litt erfaring med togreiser i Norge vet at man ikke kan sitte 11 timer på et NSB-tog uten at det skjer noe. Og det slo ikke feil denne gangen heller.

Ombord på (det litt forsinka) toget på Oslo S, rigger vi oss til på dobbeltsetet vårt, med Kina på gulvet og Dis sammenkrølla på jakka mi i setet. Det tar ikke lange tida før de slokner, begge to, og jeg finner frem strikketøyet mitt, og åpner en Burn. Det første slurken er så god! Jeg tar en stor, god slurk og setter Burn’n fra meg på brettet foran Dis. Helt ut av det blå, hopper toget til. Det er ikke noe lite bump heller, men et skikkelig byks som gjør at Burn’n spretter i taket, lander med et splæsj og ruller langt bakover i toget. Boksen blir nesten tom, og de 4 resterende desiliterne ligger Kina og bader i. Da skulle man jo tro (og håpe) at det bare var å tørke opp igjen, men før jeg rekker å reise meg, kommer det en stor sving, og dammen renner utover hele vogna. Så nå sitter jeg her da, etter et tappert forsøk på å tørke opp med dopapir og vann fra togtoalettet. Med en meget klissete Border collie og en vinterjakke som trenger en real omgang i vaskemaskina. Og uten Burn.

Jeg vet ikke om jeg kan skylde på lokføreren eller toget selv, men nå NSB, nå er det nok spenstige togturer på oss nå, takk! Om en uke går togturen tilbake til Kristiansand, og jeg kjenner jeg gruer meg allerede… Hva blir det neste!?

Men nå skal vi først hjem. Hjem til påskeferie, hjem til Mali!

4 Responses

 1. Prima
  Svar
  27 mars 2018 at 10:09 am

  Skal si du har action på togturene dine:)
  Men kos deg i påska, og nyt naturen, vofsene og god mat og familie.
  PS: hva gjør du med tissetrengte hunder?

  • beatetrohaug
   Svar
   28 mars 2018 at 2:25 pm

   Ja, det er ikke måte på heller da:P Jeg lufter før vi drar fra Kristiansand, og så får de sjansen til å gå på do i Drammen/Oslo i overgangstiden mellom de to togene vi må ta. Hvert tog tar 4-6 timer, så det går veldig greit for dem å holde seg. Har også lært dem en «tissekommando», som jeg bruker før vi går inn på et nytt tog.
   Tusen takk! Kos dere masse i påsken dere også! 😀

 2. Rebecca A. Simonsen
  Svar
  7 september 2018 at 11:29 am

  Hihi, jeg måtte jo le litt når jeg leste dette. Det er jo akkurat som å lese om meg selv! Det skal ikke være lett å gjøre det godt igjen, når toget ikke gir slack på svingene. Ser for meg hvordan du sitter der med strikketøyet i fanget, en klissete border collie som sikkert ikke hadde problemer med å slikke gulvet etter deg, og en fortvilet liten sheltie som lurer på hva du driver med. haha. Fint bilde av snuppsa! 🙂

  • beatetrohaug
   Svar
   10 september 2018 at 9:03 am

   Haha, ingen god opplevelse, men kommer nok til å huske det livet ut, da;) Godt vi har fått oss bil, for å si det sånn:P Tog er koselig det, men det skal jo ALLTID skje noe når vi er ute og reiser… x)

Leave A Reply

* All fields are required