Valpen skal bli stjerne

Dis og jeg har trent veldig lite lydighet sammen, fordi jeg mener at valper skal få lov å være valper. Nå har ho rundet året og selv om vi ikke har hastverk, må vi jo starte en gang. Ho kan tross alt ikke være «valp» hele livet, så én gang – det er nå. Nå er tiden inne til å begynne å bygge videre på den gode, solide grunnmuren, og jeg kjenner at jeg gleder meg! Vi skal starte med å jobbe oss gjennom sjekklistene til Maria Brandel, som henger tett sammen med boken hennes «Från valp til stjärna». Denne boken er jeg godt i gang med å lese, og jeg kjenner at det skal bli veldig artig å jobbe på en litt ny måte. Med en ferdig plan. Noen av punktene har vi allerede jobbet med (og kan krysse av allerede), mens annet er nytt. Så glad som kenguruen er i belønning og trening tror jeg dette kommer til å gå lynkjapt. For jeg vet ordet av det har vi nok jobbet oss gjennom hele sjekklisten. Skal vi si tre måneder!?;)

Sjekklistene består av flere leksjoner, derav leksjoner om belønningsutvikling, belønningssignaler, frivillig atferd, engasjement, samarbeid, konsentrasjon, tempoøvelser, apportering og fokus. Innenfor hver leksjon har man flere temaer og øvelser som utvikler hundens atferder på akkurat det området. Vi kommer ikke til å jobbe oss slavisk gjennom alle punktene, da alt ikke er like relevant, men vi har likevel 1 stk heavy (men sykt spennende) arbeidsliste foran oss.

N O E N   E K S E M P E L   P Å   S J E K K L I S T E R

Du kan selv laste ned hele sjekklisten gratis HER.

Leave A Reply

* All fields are required