En dag med Kina – time for time

07.45: Alarmen ringer. Kina spretter opp, legger hodet på sengekanten og stirrer på meg med sine årvåkne, kulerunde øyner til jeg viser tegn til å være våken. Tar det for lang tid, så graver hun seg inn under dynen og dytter den kalde snuten mot armen min. Her gjelder det bare å komme seg opp, for morgenfuglen er klar for å starte dagen.

08.00: Hundene ligger og venter i stuen, mens jeg gjør morgenrutinen min på badet. I det nøkkelen på baderomsdøren vris om, spurter Kina bort til ytterdøren vår. Ho bobler av glede og har egentlig ikke styring på sin egen kropp. Etter noen tapre forsøk klarer ho endelig å få puttet hodet sitt gjennom åpningen på selen. Jeg putter hundeposene lommen, og når Kina klarer å vise noen sekunders selvkontroll går døren opp.

08.15: Vi kommer inn igjen etter en frisk luftetur. Kina drikker litt vann før ho krøller seg sammen i hundesengen, og sover litt til.

09.00: Frokosten serveres; frossen kong med V&H. Ho ligger lenge og koser seg med denne. Forsøker å tygge på bunnen av kongen, i håp om at ho skal komme bedre til den veien, men gir omsider opp. Mali kommer snikende bort, med en plan om å overta Kinas kong. Kina gir den villig fra seg – man får jo ikke ut mer uansett – og går for å sjekke om Malis er tom. Det er den selvfølgelig.

09.30: Kina forsøker å klatre på meg og smiske seg til litt oppmerksomhet, men innser at det ikke nytter. Ho legger seg på gulvet og puster tyngre og tyngre, helt til Dis kommer løpende med en leke og dytter den i hodet på henne. Kina er ikke vanskelig å overtale, og sekunder senere ligger de på gulvet og tygger på hverandre mens de lager de rareste lyder.

10.00: Dis tror ho hører en lyd på utsiden, og får både Mali og Kina med seg til å sjekke. Som vanlig er det falsk alarm.

11.25: Hundene samler seg rundt meg når jeg finner frem godbiter og diverse treningsutstyr. Kina ligger tålmodig og venter på sin tur, og så trener vi på å sitte bamse og å holde fast. Sistnevnte er veeeldig vanskelig for Border’n, men det er fremgang fra sist økt. Hurra!

12.15: Det er på tide med litt frisk luft, så vi går en liten luftetur. Kina er selvfølgelig superglad for å komme ut igjen. Vi møter noen turgåere med hund, og benytter sjansen til å trene passering. Det går veldig bra.

12.30: Kina har funnet veien tilbake til hundesengen, og det går ikke mange minuttene før ho begynner å drømme.

16.30: Batteriene er oppladet. Kina legger hodet på fanget mitt og stirrer på meg med et håpefullt blikk. Det er fôringstid. Tørrfôr og V&H blir blandet i tre skåler, de gir labb i tur og orden, og på null komma niks er skålene tomme.

17.15: Sheltiene skal ut på tur, og Kina blir igjen hjemme. Ho prøver å snike seg med, men det funker ikke denne gangen heller.

18.30: Vi er tilbake fra tur, treningsbagen er pakket, og vi er klare for dagens agilitytrening. Kina hopper villig inn i bilburet, og sitter og kikker ut vinduet når vi kjører gjennom nabolaget. Omsider legger ho seg ned, og kort tid etterpå hører jeg et tungt sukk. ZzZzz…!

19.15: Vi har ankommet treningsstedet vårt, og starter oppvarmingen.


Foto: Karoline Holtskog Tønnessen

20.00: Treningen begynner og Kina vil så gjerne gjøre alt ho kan. Ho er på! Vi forsøker noen hinder, men må ta det på nytt fordi handleren ikke gjør jobben sin bra nok. Kina gir fra seg et frustrasjonsbjeff. Vi prøver igjen, og Kina tjuvstarter. Nytt forsøk. Vi får det til. Kina kaster seg etter belønningen sin, som flyr gjennom luften og lander et stykke unna. De beste belønningene er flyvende.

20.10: Første økt er ferdig, og vi er veldig fornøyde. Den siste repetisjonen var smashing, og ga julaftenbelønning. Jeg smiler. Kina vil mer. Ho drikker masse vann, får på dekkenet, går litt ned og legges i buret.

20.50: Det er vår tur igjen. Kina er K-L-A-R!

21.30: Vi rekker en siste kort økt før vi må rydde sammen. Også denne går veldig bra. Jeg føler meg heldig som har en så fin hund, og stolt over det vi har fått til i dag. Vi går ned, og så skrabler jeg ned noen tanker fra treningen i treningsboken, før vi kjører hjem igjen.

23.00: Etter å ha blitt møtt med en varm velkomst av Mali og Dis, bøyer og tøyer vi litt. Dis er overlykkelig over at Kina er tilbake, og viser sin entusiasme med å småbite og herje med Kina. Kina knurrer forsiktig, for når vi tøyer, da er vi seriøse, da. Ikke noe tull her i gården, du. Haha. Dis tar raskt hintet, og overfaller heller Mali.

23.45: Kina og Dis har rullet rundt på gulvet igjen, og begynner å bli trøtte. De får en siste mulighet til å gå på do før det er natta.

00.00: Alle sammen har kommet seg til sengs. Dis og Kina ligger sammenkrøllet på samme hundepute, fordi Mali ligger og breier seg på den største. De puster allerede tungt, og det går ikke lange tiden før de sover, alle tre.

God natt! 

2 Responses

 1. Lill-Iren Høiland
  Svar
  20 januar 2018 at 5:07 pm

  Kult innlegg 🙂 🙂

  • beatetrohaug
   Svar
   20 januar 2018 at 5:13 pm

   Tusen takk!! 😀

Leave A Reply

* All fields are required