Obedience – or no obedience?

Bilderesultat for pil opp   T H A T ‘ S   T H E   Q U E S T I O N   Bilderesultat for pil opp

Jeg har et veldig ambivalent forhold til konkurranselydighet. I perioder kan jeg være så lei av hele sporten at jeg nesten spyr, men så får jeg noen små glimt hvor jeg tenker at det hadde vært gøy å trene litt igjen. Konkurrere litt igjen. Gå en nydelig fot igjen. Ha godfølelsen i lydighetsringen igjen. Trene målrettet med Mali igjen. Og da frister det! Mali er en hund som er ekstremt gøy å trene med. Ho gir alt, oser av iver og er så tilstede i treningen. Jeg savner det. Mali savner det.

Ryggen hennes – som har en medfødt feil i en overgangsvirvel – var hovedgrunnen til at vi la lydigheten på hyllen. Noen dager var dårlige. Veldig dårlige. Vi kunne ikke gå en halvtimes tur uten at det var tydelig at Mali avlastet, gikk i passgang og beveget seg stivt. Den siste tiden derimot har vi ikke sett noe til ryggsmertene i det hele tatt, og ho traver mer enn ho noen gang har gjort. Senest i går kveld trente vi litt avstandskommandering på stuegulvet, og den som kastet seg ned i dekk, spratt opp i sitt og knapt klarte å vente på ny kommando, jo det var Mali. Halen logret som et helikopter, og de minuttene vi holdt på var ho så lykkelig. Den gleden Mali utstråler når ho får lov til å trene, er ikke til å misforstå. Det er genuin glede, rett fra hjertet. Så lenge kroppen er med, så synes jeg ikke det er rettferdig å gi henne pensjonisttilværelse i en alder av seks år. Livskvalitet kommer først.

Så konklusjonen, som dere sikkert har forstått, er at vi er tilbake. Mali skal få bestemme hvordan utførelsen av momentene skal se ut, vi skal lytte til Malis kropp, og så kommer vi så langt vi kommer. Vi har ikke noe mål, men kommer til å trene mot kl 3 øvelsene i tilfelle det noen gang skulle bli aktuelt å stå på startstreken igjen.

Vi er ikke klare til å gi slipp helt enda!

L E T ‘ S    G I V E    I T    A    S H O T

 

 

2 Responses

 1. Prima
  Svar
  16 januar 2018 at 11:25 am

  Synes jeg hørtes lurt ut. Og jeg ser også gleden i Prima sine øyne når hun trene.)

  • beatetrohaug
   Svar
   18 januar 2018 at 11:36 am

   😀

Leave A Reply

* All fields are required