Happy 1st birthday

H U R R A   F O R   D I S 

Tenk at minsten allerede fyller året, da! Det føles som om det var forrige uke at jeg hentet henne i Haugesund, og holdt henne i armene mine for første gang. Så liten, så herlig, så vakker. Ho var en utrolig tøff og sosial sheltievalp, som hadde sine egne meninger fra dag 1 og som mente at alt var diskutablet. Rampestreker var hennes favoritthobby, og ingen tær, snuter og haler var trygge når valpemonsteret våknet. De minste ting kunne få henne til å sprette i taket av glede, og personligheten hennes var alt jeg noen gang hadde drømt om.

Etterhvert som ukene og månedene gikk, ble valpis større og diskusjonene færre. Ho begynte å forstå at det ikke nyttet å bjeffe og ule seg til viljen sin, at det kanskje var greit å ha en av-knapp, og at jeg kunne være like kul som Kina og Mali. Dette første året hennes har jeg latt henne få være valp. Vi har trent lite på momenter og øvelser, men heller fokusert på å lage en solid grunnmur som vil hjelpe henne til å takle livets mange utfordringer. Vi utviklet belønninger, sosialisert og miljøtrent, men viktigst av alt har vi jobbet med å bygge opp en god relasjon og trygghet. Vi har skapt et bånd.

Bilde tatt av Silje Trohaug

Y O U   A N D   I .   W E ‘ R E   A   T E A M .   
A   P R E T T Y   D A M N   A W E S O M E   T E A M .

Dis er alt jeg har drømt om, og reisen vår har så vidt begynt. Det føles på en måte som om det er nå det virkelig begynner. Nå er grunnmuren etablert, og vi kan begynne å jobbe mer rettet mot de store målene våre. Det bor så enormt mye i den lille kroppen hennes, og alle de gode egenskapene hennes har vi gjort vårt ytterste for å bevare og forsterke. Ho har fremdeles sine egne meninger og er rakkefant – og jeg digger det – men samtidig er ho blitt en veldig balansert og rolig unghund.

Her er noen tilbakeblikk på valpetiden. Enjoy  

H A P P Y   B – D A Y ,   C U T I E   

Og så må vi også gratulere Natasha, familiens hund, som fylte hele 10 år 1.januar!  

2 Responses

 1. Prima
  Svar
  5 januar 2018 at 7:38 pm

  Nå ble jeg nesten valpesyk:)

  • beatetrohaug
   Svar
   5 januar 2018 at 8:18 pm

   Bare nesten!? 😛 Jeg holdt på å bli det selv også, måtte minne meg selv på at jeg har nok med mine tre nå. Haha!

Leave A Reply

* All fields are required