Make it a december to remember

I T ‘ S   T H E   M O S T   W O N D E R F U L   T I M E   O F   T H E   Y E A R

Desember er allerede godt i gang, men jeg føler likevel ikke at julen er ordentlig startet før jeg er hjemme på Voss sammen med familien. Det nærmer seg med stormskritt nå, og om bare fem dager sitter vi på toget. Det blir så koselig! Ekstra koselig er det jo at det blir Dis sin første jul. Selv om juleferie betyr mye mat og hyggelige stunder inne, skal vi også kose oss ute. Hundene skal få boltre seg i snøen, vi skal skape gode minner og vi skal virkelig nyte den fine tiden. Vi har mye fint å se frem til, og her kommer en liten liste over noen av tingene vi skal gjøre til denne juleferien.

I   J U L E N   G L E D E R   V I   O S S   T I L   Å   . . .

1. Være sammen med familien. Juletid er familietid, og i julen samles vi alle sammen hjemme. Med seks hunder og tre katter under samme tak kommer det til å bli en livlig, men utrolig fin, juleferie. Foreldrene mine har fått seg en Dachs, som er en måned yngre enn Dis, og de to klarer jo ikke la hverandre være i fred. Gjensynsgleden kommer til å bli stor.

2. Gå på ski. Jeg er en av de nordmennene som er født med ski på beina, og jeg kan nesten ikke vente med å spenne skia og traske i vei. Dis skal i sekken, Kina skal være trekkhund og Mali blir vel veiviser, haha. Og så bærer det avgårde opp på fjellet. Det blir helt fantastisk!

3. Lage bål i skogen. Dette er blitt en av våre nye juletradisjoner. Vi går inn i skogen, lager et bål og sitter lenge og bare hygger oss rundt det varme bålet. Anbefales!

4. Åpne hundenes julegaver. Hundene får (selvfølgelig!) gaver hvert år, og Mali har etterhvert blitt en racer på å pakke opp. Det er så herlig å se hvor gøy ho har det. Jeg har lagt noen gaver under treet her i Kristiansand, men det går ikke en eneste dag hvor de ikke får ligge i fred. Vi er like spente alle sammen på hva som er inni.

5. Dra på hytten. Det er alltid like avslappende å reise på hytten, hvor vi ikke har tv og hvor det nesten ikke er dekning. Da får man koblet ordentlig av, og man har et nytt eldorado av fjell og skoger å tilbringe tid i.

6. Ake i måneskinn. Når stjernene skinner, minusgradene gir roser i kinnene og luften er på sitt friskeste, da kler vi på oss ull og drar med oss kjelken opp bakkene, før vi suser ned igjen med et stort smil plantet midt i ansiktet. Man blir aldri for stor til å ake.

7. Nyte rolige dager. Vi skal slappe av, se julefilmer, spille spill, knaske på julenøtter og drikke varm kakao, aller helst med en hund eller katt på fanget. Da er livet rimelig greit, og med ni firbeinte i hus, som alle mener at de får for lite kos, tipper jeg fanget vil være opptatt hele ferien.

8. Ha gavesøk. I år vil jeg prøve å ha gavesøk ute i snøen med hundene, hvor de får finne hver sin gave. Det tror jeg kan bli veldig vellykket og artig, fin aktivisering i den ellers travle tiden.

9. Planlegge det nye året. Jeg elsker å planlegge og å lage lister, så når 2018 nærmer seg skal jeg sette meg ned og lage en plan for alle målene og drømmene våre som skal oppfylles i 2018. Det kommer til å bli et stort år for oss.

10. Våkne hver dag med hundene i sengen. Hjemme er det plass til hele gjengen, da sover vi selvfølgelig sammen alle fire 

Hva gleder du deg til i julen? 

 

Leave A Reply

* All fields are required